Bästa Flygpriser

Nyhetsbrev

Billiga flyg till Istanbul

Istanbul

Billiga flyg till Istanbul
<!--Destination page-->
<script>
$( document ).ready(function() {
try {
if(dataLayer[0].entryType==='newsletter' && dataLayer[0].section==='DestinationGuide.Air') {
$('#contentPageMain').find('#pageList').prependTo('#headAndContent');
$('#pageHeader1').prependTo('#headAndContent');
$('#headAndContent .back-button-contributor').css('margin-top','-35px');
}
}
catch(e) {
    console.log(e);
}

try {
if(dataLayer[0].entryType==='newsletter' && dataLayer[0].section==='DestinationGuide.Air') {
$('#mainPageImageDiv').prependTo('#leftPane').append('<br /><br />');



}
}
catch(e) {
    console.log(e);
}

});

var extraProductsTimeout =  setInterval(function(){
	if($('.holidayDealsListView') !== null && $('.holidayDealsListView').length > 0) {
		$('.raligntxt.holidayPrice').find('.right').css('font-size','20px');
		$('.right.pr4').find('.b-button').addClass('eti-button').css('font-size','14px').css('padding-top','5px');
		clearInterval(extraProductsTimeout);
	}
},500);
</script>
Hitta din resguide på Travelpartner. Vi har resor över hela världen så välkommen in och boka din resa billigt på Travelpartner. På Travelpartner hittar du lågprisflyg till Istanbul.
 
Det händer varje gång. De första minuterna i staden som rymmer mellan tolv och arton miljoner (beräkningarna skiljer sig åt) invånare sprider sig ett förväntansfullt surr i kroppen. Hjärnan försöker febrilt att sortera alla intryck.Få ställen är så fyllda av upplevelser och pendlar så snabbt mellan rasande utveckling och långsam traditionalism, som Istanbul. Här lever de medvetna, välutbildade turkarna, här finns konst- och kulturlivet. Här shoppar de nyrika i glittriga köpcentrum och affärsmännen gör upp om mångmiljonaffärer på trendiga lunchställen. De många fattiga stadsinvånarna med ursprung i de östra delarna av landet minner om en annan sida — historien av förtryck och politisk repression i landet. Klyftorna är bränsle till den identitetsdiskussion som Istanbul ständigt befinner sig i, inte minst sedan Turkiets EU -förhandlingar inleddes förra året. Med halva staden i Europa och andra halvan i Asien är Istanbul en av de kulturellt mest intressanta platserna i världen. Det är också den enda staden som har varit huvudstad för såväl kristna som islamska imperier.
Istanbul är så västerländskt och samtidigt så orientaliskt. Å ena sidan ett muslimskt New York, tolerant och hippt, å andra sidan en plats för mångtusenårig historia och konservatism. Och så allt däremellan — miljoner som dricker te, smuttar raki, lyssnar på pop, sjunger arabesk, köper baklava, äter sushi, går till moskén, tittar på fotboll, gör ett bankärende, ber eller bokar tid på närmaste skönhetssalong.
Den som åker hit för att bara insupa ett exotiskt Orienten kommer i värsta fall att bli besviken, men mer troligt positivt överraskad. Bland magdans, fezer och flygande mattor, väntar även spännande erfarenheter av ett modernt muslimskt samhälle. Det sägs att öst är öst och väst är väst, aldrig mötas de två. Men det gör de i Istanbul.
 
Historia
Istanbul har varit huvudstad för tre imperier. Staden grundades som Bysans på sexhundratalet före Kristus av grekiska bosättare. Men romarna belägrade staden och på trehundratalet bestämde sig Konstantin att flytta det romerska rikets huvudstad till platsen. Det nya namnet blev Konstantinopel. Även efter att romarriket brakade samman fortsatte Konstantinopel att vara huvudort för det kristna Bysantinska riket fram till 1443. Efter många krig tog det Osmanska riket över och staden blev huvudsakligen muslimsk. Osmanska riket föll under första världs— kriget och 1923 grundades republiken Turkiet av landytorna som fanns kvar. I samband med det blev Ankara ny huvudstad. Officiellt blev namnet Istanbul först 1926. Generalen Mustafa Kemal blev Turkiets första president och började förändra landet i västlig riktningmed Frankrike som förebild. Religion skildes från stat, det arabiska alfabetet byttes ut mot ett latinskt och ett parlament grundades. Men landet har en historia av skendemokrati, i vilken militären har spelat en stor roll, ibland öppet och brutalt genom militärkupper, ibland i det tysta. Osmanska rikets relativa tolerans för olika religioner och språk byttes ut mot en strikt nationalstatsidé om ett land, ett språk och ett folk. Kurder, armenier och assyrier/syrianer är exempel på folkgrupper som lidit av denna politik. Istanbuls arkitektur och många kyrkor samt synagogor vittnar om stadens tidigare kulturella mångfald. I dag är nittioåtta procent av befolkningen muslimsk.
Efter att det muslimdemokratiska partiet AKP tog över makten 2003 har landet genomgått stora reformer för att kvalificera sig till EU. Den demokratiska situationen har förbättrats väsentligt, men fortfarande finns blottor. Till exempel ställdes den berömda författaren och Istanbulskildraren Orhan Pamuk inför rätta i december förra året för att ha skymfat det turkiska när han kritiserade tystnaden kring folkmordet på armenier. Även om Ankara är politiskt och administrativt centrum är det få som förnekar att Istanbul är Turkiets hjärta. Det är den ekonomiskt viktigaste staden. Handeln är störst, men en tredjedel av industrin ligger också här, främst tillverkning av textilier, tobak, läder och verkstadsprodukter. I staden finns fem universitet, en teknisk högskola, de största medierna och viktigaste kulturinstitutionerna.
 
Stadsdelar
Snabbguide till Istanbuls viktigaste eller märkvärdigaste stadsdelar:
 
Sultanahmet
Hjärtat av det historiska Istanbul. Här börjar de flesta turister med att beta av Blå moskén och Hagia Sofia. Därför har denna äldsta och vackraste del av staden nästan helt tagits över av turister. Se till att komma utanför Sultanahmet, även om det finns mycket att se.
 
Beyoglu/Taksim
Det kommersiella och kulturella centrumet i Istanbul. Gågatan Istiklal Caddesi är områdets ryggrad. Kvarteret är späckat med affärer, barer och intressanta gränder. Studenternas, bohemernas, de hippas och transvestiternas favoritkvarter.
 
Nisantasi (Sisli)
Vackra stadskvarter med doft av Paris för den välbärgade medelklassen och överklassen. Exklusiva butiker, tuffa klubbar och dyra lunchrestauranger.
 
Levent
Istanbuls ”Manhattan”. Skyskraporna ligger tätt i detta Turkiets viktigaste näringslivscentrum. Alla stora, viktiga företag har sina kontor här. Två hus drabbades för några år sedan av självmordsbombare.
 
Hotell
Ta ställning till om du vill bo norr eller söder om Gyllene hornet, en vik av Bosporen som går genom Istanbul. På södra delen finns de givna sevärdheterna som Blå moskén, Stora basaren och Hagia Sofia och de billigaste hotellen. Denna sida är lämpligast om du främst är ute efter historisk sightseeing och inte bryr dig om att ha utelivet runt knuten. För att komma närmare det moderna, unga Istanbul, hänga på klubbar och shoppa det senaste modet är det bättre att bo norr om Gyllene hornet. Där finns nöjes och affärscentrum och de bästa restaurangerna. Det är inte långt mellan de båda delarna och om trafiken flyter tar det max en kvart med taxi däremellan (under religiösa helger och rusningstrafik betydligt längre). Det går också spårvagn med jämna mellanrum och buss en gång i timmen. För förstagångsbesökaren kan detta vara ett svårt val — de storslagna historiska kvarteren i Sultanahmet är något alldeles speciellt i jämförelse med den västerländska stilen på norra sidan. Priserna på hotellrummen varierar beroende på säsong – det är som dyrast under vår och höst. Undvik vandrarhem, de håller ofta en låg standard i förhållande till priset.
 
Söder om Gyllene hornet
Hotel Dersaadet
En pärla mitt i det historiska kvarteret. Hotellet är litet, fräscht och trevligt renoverat i osmansk artonhundratalsstil. Frukosten äts på översta våningen med storslagen utsikt över Blå moskén och Marmarasjön. Hotellgästerna skäms bort med fläckfri service och omtänksamhet. Adress: Kucuk Ayasofya Caddesi, Kapiagasi Sokak 5, Sultanahmet
 
Hotel Seven Hills
Ligger i hjärtat av Sultanahmet och har från sin takvåning en av de vackraste utsikterna i världen, med Hagia Sofia på ena sidan och Blå moskén på andra. Här kan man ta det lugnt efter en dags intensivt shoppande i den näraliggande stora basaren. Smakfullt inrett, inspirerat av gammal osmansk stil. Adress: Tevkifhane Sokak 8/A,Sultanahmet
 
Four Seasons Hotel Istanbul
Det lyxigaste och vackraste hotellet i det historiska Sultanahmet. Rummen kring den grönskande marmorgården är fyllda av vackra mattor och målningar. Köket är superbt. Förr var detta ett osmanskt fängelse. Perfekt för särskilda tillfällen som till exempel bröllopsresan eller femtioårsdagen. Obs, boka i mycket god tid! Adress: Tevkifhane Sokak 1, Sultanahmet-Eminönü
 
Side Hotel & Pension
Ett utmärkt budgetalternativ. Granne med femstjärniga Four Seasons och ett stenkast från de stora sevärdheterna som Blå moskén. Familjeägd rörelse som satsar på avslappnad och vänlig service. Här känner man sig välkommen. Adress: Utangac Sokak 20,Sultanahmet
 
Norr om Gyllene hornet
Bentley Hotel
Istanbuls hippaste designhotell. Perfekt för den som främst är ute efter det västerländskt präglade Istanbul, shoppa och uppleva uteliv. Sofistikerade Bentley ligger på gångavstånd till det exklusiva området Nisantasi, där man hittar stans trendigaste affärer, restauranger samt klubbar. Adress: Halaskargazi Caddesi 75, Harbiye
 
Otel Avrupa
Om man vill bo mitt i det moderna, pulserande city är Otel Avrupa ett av få bra budgetalternativ. Oväntat bra frukost med tanke på rumspriserna och en välkomnande attityd. Rent och fräscht. Man bor nära bohemkvarteren, tillhåll för de intellektuella, konstnärerna och gayfolket. Adress: Topcu Caddesi 32, Beyoglu
 
Vardar Place Hotel
Ligger i ett imponerande 1800-talshus i slutet av stadens främsta shoppinggata. Byggdes under den ottomanska eran och designades av en italiensk arkitekt. Vackra badrum och dubbelglas för att stänga ute ljudet från gatan. Ett bra val för den som vill bo i city, nära till affärer och bra restauranger, men ändå få en känsla av det gamla Istanbul. Adress: Siraselviler Caddesi 54, Taksim
 
Marmara Pera
Nybyggt, lyxigt och stiligt. Har två hundra rum, pool på taket och vacker utsikt över Bosporen och Gyllene hornet. Ligger i Tepebasi som just nu är en stadsdel med många inneställen. Tel.+90-212-251 46 46 Adress: Mesrutiyet Caddesi, Tepebasi
 
Tehus
Förr fylldes tehusen bara av äldre män i mustasch, men i dag har de åter blivit populära i bredare kretsar. Både gamla och unga turkar gillar att koppla av med vattenpipa (nargile) och te. Det är en upplevelse att gurgla den milda röken genom vattnet, dricka den heta drycken ur små glas och prata i timmar. Pipan beställs med olika smaker, företrädesvis äppelsmak. De flesta vattenpipekaféer tillhandahåller också backgammonspel (tavla). I Sultanahmet ligger många ställen med vattenpipor och som också bjuder på traditionell livemusik varje kväll. Norr om Gyllene hornet, vid Taksim och Beyoglu, finns vattenpipeställena där de unga hänger och lyssnar på popmusik. Längs med Galatabron, som går över Gyllene hornet i centrala Istanbul, ligger också många trevliga tehus.
 
Mesale
Visst, det är delvis en turistfälla, men en ovanligt trevlig sådan. Rök en magnifik vattenpipa och drick minst ett halvdussin teglas. När kvällen närmar sig kommer livemusiken i gång — alltid sorgliga kärlekssånger från östra Turkiet — och stället är öppet dygnet runt. Kaféet är populärt för unga turkar som gillar att spela backgammon och umgås. En sen kväll på Mesale som ligger knappt ett stenkast från Blå moskén kan bli oförglömlig. Var öppen för turkar som vill träna sin engelska. Diskussionerna kan bli både långa och intressanta. Adress: Arasta Carsisi 45,Sultanahmet
 
Dervis Aile Cay Bahcesi En het dag är det perfekt att sitta i svalkan under träden och njuta av de vackra omgivningarna. Vattenpipa av toppklass finns tillgänglig. Adress: Kabasakal Caddesi 2/1, Sultanahmet
 
Restauranger 
Lokanta
En av Istanbuls bästa restauranger för turkisk mat. Drivs av turksvensken Mehmet Gürs. Blandar klassiska kebabrätter med fräscha rätter på lokala råvaror. Boka i förväg på helgen. Adress: Mesturiyet Caddesi 149/1, Tepebasi
 
360 Restaurant & Bar
Inneställe för turkiska fotomodeller, tv-personligheter och kulturfolk. 360 har både bar och restaurang i bra klass. Priserna motiveras av den designade inredningen, ambitiösa vinlistan och utsikten i trehundrasextiograder över hela Istanbul. Serverar turkisk mat, men också många andra typer av rätter. Adress: Istiklal Caddesi, Misir Apartimani K:8 N:32/309, Beyoglu Webbplats: www.360istanbul.com
 
Kantin
En ung och hipp variant av det turkiska köket. En exreklamare leder kaféet/restaurangen som specialiserat sig på nyttiga, organiska versioner av turkiska rätter. Stänger dock redan klockan 19.00. Serverar inte alkohol. Adress: Akkavak Sokak 16/1 Nisantasi
 
Balikci Sabahattin
En trevlig fiskrestaurang i Sultanahmet. Ligger i ett flera våningar högt trähus. De flesta typer av mezerätter serveras. Adress: Seyit Hasan Koyu Sokak,Sultanahmet
 
Barer & nattliv
Vouge är både bar och restaurang, men just baren sticker ut i Istanbul eftersom den har flera skickliga bartendrar. Den bjuder också på en fantastisk utsikt. Adress: Spor Caddesi 92, BJK Plaza A Blok 13, Akeretler, Besiktas
 
Crystal Spelar den senaste technon och har ofta utländska gäster som dj:er. Hit kommer man sent och stannar sent. På fredagar och lördag kostar det kring 160 kronor att komma in. Övriga dagar är det gratis. Adress: Muallim Naci Caddesi 65, Ortaköy
 
Babylon Istanbuls främsta och mest kända ställe för livemusik. Det mesta spelas: jazz, electronica, rock och folkmusik. Både inhemska och utländska artister. Inträde på helgen ligger mellan 100 och 200 kronor beroende på vem det är som spelar. Blir snabbt fullt, men i Beyoglu är det tätt mellan barerna och klubbarna. Adress: Iahbender Sokak 3, Asmalimescit, Beyoglu
 
Shopping
Istiklal Caddesi. Den långa gågatan med start i Taksim är ett slags pulsåder i det moderna Istanbul. Klädaffärer, bokhandlar, konditorier, snabbmat, restauranger och barer. På Istiklal går man lika mycket för att shoppa som att spana på det unga, moderna Istanbul. Gatan är också kantad av historiskt intressanta byggnader, som kyrkor, moskéer och tjusiga generalkonsulat. Nisantasi/Sisli Har man smak för något dyrare affärer och hippare kaféer samt barer är det i Nisantasi man ska strosa. Vacker arkitektur och många piffiga hemmafruar med höga klackar utlovas. Ligger knappt två kilometer norr om Taksim. Definitivt värt ett par timmars flanerande när man tröttnat på Istiklal Caddesi. Bagdad Caddesi En av Istanbuls mest fashionabla affärsgator dit inte turisterna brukar hitta. Ligger i den asiatiska stadsdelen Kadiköy där den pampiga järnvägstationen Haydarpasa från 1908 också är väl värd en titt. Bagdad Caddesi var ursprungligen en del av den gamla sidenvägen till Kina och är i dag kantad med trendiga modebutiker, snabbmatsställen och kaféer. Hit kommer du lättast med Bosporenångare från Eminönü, Besiktas eller Karaköy. Därifrån lokalbuss. Busschauffören eller medpassagerarna visar dig mer än gärna var du ska stiga av. Gatan är väldigt lång, så se till att du hamnar längs shoppingavsnittet.
 
Basarer
Ryska basaren i stadsdelen Aksaray (ta till exempel spårvagn hit från Sultanahmet) fylls av mestadels turister från Östeuropa och Ryssland som i kvarter efter kvarter köper stora mängder skinnjackor, stentvättade jeans och gympaskor från kända märken, piratkopierade givetvis. Här går att fynda jeans, lädervaror och kläder. Dessutom är det en upplevelse att se den hetsiga kommersen, långt från de flotta butikerna i city.Stora basaren (Kapali Carsi) Att gå vilse i det labyrintiska gatunätet i den stora inomhusbasaren och de intilliggande gatorna är enomistlig del av Istanbulupplevelsen. Ta en färskpressad apelsinjuice eller ett glas te, slå dig ner på de traditionella låga pallarna och fascineras av folklivet. Här ilar det folkliga och orientaliskt färgade Istanbul förbi; minaretutrop blandas med ihärdiga försäljares mantran. Män springer med överlastade kärror, kvinnor letar efter den vackraste slöjan och runt fem tusen butiksägare kämpar för sitt levebröd. Basaren är lika mycket äventyrsom shoppingställe. Här finns smycken, läderbälten, mattor, accessoarer, tyger, antikviteter, piratkopior, vattenpipor,brudklänningar, konsthantverk, väskor och billiga kläder, om än designade efter turkisk smak. I utkanten av basarområdet ligger kryddbasaren. Tyvärr är denlite av en plastig turistattraktion (vilket gäller även för vissa delar av Stora basaren). Tänk på att basaren enligt tradition är uppdelad efter typen av varor. I vissa delar finns till exempel bara leksaker, i andra endast mattor.
 
Liten guide för basarområdet:
1. De dyraste och mest välrenommerade butikerna finns vid gatan Ic Bedesten (bra på antikviteter, silver och juveler) och den täckta basarens huvudgator, till exempel Kalpakcilar Basi Caddesi eller Yaglikcilar Caddesi. 2. Är du på jakt efter en fin matta rekommenderas Keseciler Caddesi och Takkeciler Caddesi. 3. För skinnjackor leta vid gatan Keseciler Caddesi. 4. Keramik finns vid Yaglikcilar Sokak. Den är även full av guld och krimskrams. 5. Den som gillar kopparvaror och dylikt ska följa Noruosmaniye Kapisi Sokak nerför backarna mot Gyllene hornet. 6. Vid Sahalfar Carsisi, med anorfrån bysantinsk tid, ligger bokbasaren med allt från serietidningar tillgamla upplagor av Koranen.
 
Mattinköp
Istanbul är fullt av mattor och också fullt av försäljare som vill att du ska köpa en. Det finns risk för att bli lurad. Jämför priser och pruta cirka trettio procent. Det kan vara bra att börja sin mattjakt i den statliga affären i Lady Hürrem i Haseki Hamam mellan Hagia Sofia och Blå moskén.Här kan du titta dig omkring utan att känna pressen att köpa, och det är säkert att handla här – priserna är fasta och kvaliteten garanterad.
 
Sevärdheter
Blå moskén. Som symboler för två konkurrerande imperier står de mot varandra, den gamla kyrkan Hagia Sofia och Blå moskén. Blå moskén, Döpt efter dess blå kakel invändigt, stod klar i början på sextonhundratalet och är den enda moskén i Istanbul som omges av sex minareter. Det är gratis att gå in, men skänk en slant vid utgången. Uppträd diskret och respektfullt. Gå gärna förbi en stund på kvällen, sitt utanför och betrakta fåglarna som kretsar kring kupolerna. Det är en vy man inte glömmer i första taget.
 
Hagia Sofia
Var under flera hundra år världens största kyrka och en symbol för kristendomen och det bysantinska riket. Den invigdes redan 532 och det var en arkitektonisk bedrift att lyckas med det storslagna bygget. När osmanerna erövrade Konstantinopel på fjortonhundratalet gjordes Hagia Sofia nödtorftigt om till moské, med minareter och tecken för Allah på sköldar inomhus. I dag är det ingen helgedom utan ett museum, en spännande plats som vittnar om kampen mellan de båda imperierna.
 
Topkapipalatset
Sultanens egna lilla samhälle, Topkapi, var både ett maktcentrum och stället där han roade sig med kvinnorna i sitt harem. Under nästan fyra hundra år var detta centrum i det stora imperiet. Skattkammaren och palatsets rikedomar är ofattbara. En gång i tiden bodde det inte mindre än fem tusen personer innanför murarna. Höjdpunkterna är haremavdelningen, skattkammaren och utsikten från innergården. Varning för det dyra och dåliga kaféet.
 
Båttur längs Bosporen
Även om du bara har några dagar i Istanbul så bör du klämma in en båttur längs Bosporen. Det är ettav de bästa sätten att se staden. Det finns speciella turistturer, men jag rekommenderar att man tar en vanlig färja. De åker från hamnplats nummer 3 i Eminönu, dit du kan åka med spårvagn. På sommaren åker färjorna vid 10.35, 12.00 och 13.35. Vintertid gäller särskiltschema. Det arrangeras också båtfärder sent på kvällen och natten.
 
Fanatisk fotboll
Det kan verka märkligt att lista fotboll som en sevärdhet, men i Istanbul är det en upplevelse utöver det vanliga att gå på fotboll. Fotbollslidelsen sägs till och med vara större än i Brasilien och Italien. Tre av landets bästa lag finns i Istanbul. Rödgula Galatasaray där vår svenske hjälte och stjärna Tobias Linderoth spelar (tidigare stämplat som överklasslag, men i dag ett brett, anrikt lag, Turkiets motsvarighet till ManchesterUnited), svartvitrandiga Besiktas (kallas för ”taxichaufförernas lag” eller de svarta hökarna) och blågulrandiga Fenerbahce (benämns som ”folkets lag”). Det sjungs, kastas konfetti och hejas i högan skypå och i anslutning till matcherna. Biljettpriserna varierar från cirka 30 till 600 kronor, beroende på match. Kolla spelprogrammet i den engelskspråkiga tidningen Turkish Daily News för aktuell information. Man kan också få fotbollsstämning på närmaste bar eller kafé som har tv. Om det är landets gamla ärkefiende Grekland som spelar, räkna med att känslorna är extrahetsiga.
 
Turkiska bad
De traditionella turkiska baden som på turkiska heter hammam har blivit alltmer ovanliga i takt med att de flesta fått badrum hemma. Men för livsnjutare och utschasade turister är ett avslappnande hammambesök att rekommendera. Det rituella ångbadet kommer ursprungligen från romarna, fördes vidare till bysantinerna och togs slutligen över av turkarna. Hammamen är ofta arkitektoniskt storslagna, med marmorbänkar och vackra glaskupoler.
 
Bra att veta
Klimat
Istanbul är som bäst under våren och hösten då klimatet är milt (cirka tjugo grader). På sommaren är det inte ovanligt med temperaturer kring trettiofem, fyrtio grader. Vintertid är genomsnittstemperaturen på dagen fem, tio grader.
 
Flyga dit
Direktflyg till Istanbul finns hos SAS, Turkish Airlines. Boka billiga flygbiljetter till Istanbul med SAS, KLM, Air France, Lufthansa, Swiss. LOT, Malev och Czech Airlines
 
Lokaltrafik
Spårvagnarna i Istanbul täcker centrum och det finns också en tunnelbana. Staden har många busslinjer. Prova också dolmus, som är en kollektiv taxi som kör bestämda rutter. Du vinkar in en dolmus, sätter dig och skickar sedan fram pengarna till chauffören.
 
Taxi
Det finns massor av taxibilar i Istanbul och i jämförelse med Sverige är det billigt att åka. Som turist finns det en risk att bli lurad, så begär gärna en uppskattning av priset före avfärd. Få talar dock engelska. Räkna inte med att chauffören hittar till alla adresser i staden. Ha helst en karta med dig så att du kan visa vart du ska.
 
Dricks
På de billigare restaurangerna behövs inte dricks. På övriga ställen rekommenderas tio procent. Vissa ställen lägger automatiskt till serviceavgift på notan (servis ücreti). Pådyrare hotell förväntar sig personen som bär dina väskor cirka två procent av rumspriset. Avrunda uppåt vid taxiresor, men inte när du åker dolmus.
 
Pruta
På basarerna och mattförsäljningsställena bör du pruta friskt, men inte på övriga ställen. Under lågsäsong går det att förhandla ner hotellpriser.
 
Kriminalitet
Turkiet är säkrare än de flesta andra länder i regionen och i jämförelse med de flesta stora europeiska storstäder är Istanbul en dröm. Men vidta ändå normala säkerhetsåtgärder som att lämna värdesaker på hotellet, se upp för ficktjuvar i de trånga basarerna och undvik som kvinna att vistas ensam sena kvällar och nätter.

Istanbul

Billiga flyg till Istanbul

Header
Subject
Body
Footer